Heling door klank, schalen, en stemvorken

Klank Schalen

Deze methode is gebaseerd op het principe dat alle materie vibreert op een eigen frequentie. Alles is energie, je lichaam maar ook je gedachten en emoties. Elke emotie heeft een eigen frequentie, die weer een effect heeft op je lichaam. Denk aan hoe je je energiek voelt wanneer je iets fijns hebt meegemaakt, of aan boze gevoelens en frustratie wat dat doet met het lichaam. Door gebeurtenissen, overtuigingen, trauma’s, stress en negatieve gedachten kunnen er energie stromingen en onderbrekingen, blokkades, ontstaan in ons energetische lichaam.

Klank heeft de eigenschap deze blokkades op te heffen. Ons lichaam bestaat uit ongeveer 70% uit water en water is een goede geluidsdrager en kan informatie opslaan en overbrengen. Klankschalen klinken niet alleen prachtig maar hebben dus ook een enorme helende werking op lichaam én geest. Uiteraard is de intentie waarmee de schalen worden aangeslagen ook enorm van belang (een intentie is ook energie dus die moet ook zuiver zijn),

De helende kracht van geluid is al duizenden jaren een onderdeel van de menselijke beschaving.

Klanktherapie heeft een basis in zowel neurologie als psychologie.

Onderzoek in het Journal of Evidence-Based Integrative Medicine in 2016, ondersteunt het genezende vermogen van geluid, waarbij een “significante verbetering” werd gevonden in stemming, spanning, angst, lichamelijke pijn en spiritueel welzijn als reactie op klankbaden. Uit een artikel uit 2014 in het American Journal of Health Promotion, bleek dat de bloeddruk en de hartslagreacties werden verbeterd door klankschalen.

Een klankbad sessie kan vele kwalen verbeteren waaronder: depressie, angststoornis, spanning en stress, PTSS, pijn, slaapproblemen etc.

De voordelen van en na een klankbad: betere balans, ontspanning, verbetert geheugen en concentratie, verbeterde slaap, sterker immuunsysteem,v erbeterde creativiteit, verhoogd bewustzijn en opmerkingsvermogen.

Helende stemvorken, Fonoforese

Dit is een relatief nieuwe methodiek, waarbij met respect voor lichaam en geest het welzijn kan worden hersteld. Steeds meer therapeuten komen met kleine wondertjes die teweeg zijn gebracht door het gebruik van Solfeggio gestemde stemvorken op het lichaam.
Er zijn goede resultaten geboekt bij de behandeling van schouder- en rugpijn, migraine, hoge bloeddruk, hernia, chronische vermoeidheid, pijn in de heup, slaapproblemen, onrust, huiduitslag, menopauzeklachten, acute klachten zoals spit, verstuiking en hoofdpijn, tot verbeterde chronische klachten zoals menstruatieklachten,  RSI-klachten,  fibromyalgie, etc.

Ons lichaam bestaat uit materie en materie is niet anders dan in verschillende frequenties trillende energie. Het blijkt voor spieren vrijwel onmogelijk om onder de invloed van bepaalde frequenties hun spanning vast te houden. De spieren en het gehele weefsel ontspannen zich door de fonoforese toepassing.

Door het gebruik van stemvorken, trillingsfrequenties,  kan een gevoel van eenwording, van rust, kalmte en vertrouwen in het eigen systeem ontstaan. In de praktijk blijkt dat deze vorm van in contact komen met het zelf, fysieke klachten positief kunnen worden beïnvloed en het proces van heling kan worden geactiveerd. De stemvorken worden aangeslagen en beluisterd, of rechtstreeks op het lichaam geplaatst, waarna de toon, de trillingsfrequentie diep in het lichaam doordringt. Het op deze wijze gebruiken van klank heet fonoforese.

Trillingsgeneeskunde zal in de toekomst een steeds grotere rol gaan spelen in onze maatschappij.

In Nederland ontwikkeld door Ronne van den Hurk, Fonoforese Helend werken met stemvorken.

Hieronder een filmpje van Simon Heather, oprichter van het College of Sound Healing, hij schetst recent onderzoek naar de voordelen van klank heling.  https://www.youtube.com/watch?v=P0EiCDm-SDo

 

Deze methode werkt het best en snelst bij wekelijkse sessies een half uur € 30,001 uur € 60,00. Neem contact op voor meer informatie en een afspraak via marisaielette@gmail.com